Forró vörös áfonyás- cirtomos borpuncs - Karácsony
» 3 bögre víz » 3/4 - 1 bögre cukor » 20 egész szegfűszeg » 2 fahéjrúd » 1 üveg ( 750ml )rozé bor » 1 üveg ( 500ml )vörösáfonya- lé » 1 bögre frissen facsart citromlé
Hozzávaló pohár:
A fűszereket, a cukrot és a vizet keverjük össze egy lábasban. Kevergessük, forraljuk fel amíg fel nem oldódik teljesen a cukor. A lángot vegyük lejjebb, 5 percig gyöngyöztessük. A fűszereket halásszuk ki. A többi hozzávalót adjuk hozzá és melegítsük tovább. Díszítésnek tegyünk bele szegfűszegekkel tűzdelt citromkarikákat.
Hideg vörös áfonyás- citromos borpuncs:
A cukor, a víz és a fűszerek gyöngyöztetése után a szirupos keveréket hűtsük le. Az egészet egy nagy üvegtálba öntsük tálaláskor, és a többi hozzávalót keverjük bele. Önthetünk bele fél bögre konyakot. Kínáljuk jégkockával.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom