Forró vörös áfonyás- cirtomos borpuncs - Karácsony

» 3 bögre víz
» 3/4 - 1 bögre cukor
» 20 egész szegfűszeg
» 2 fahéjrúd
» 1 üveg ( 750ml )rozé bor
» 1 üveg ( 500ml )vörösáfonya- lé
» 1 bögre frissen facsart citrom

Hozzávaló pohár:
A fűszereket, a cukrot és a vizet keverjük össze egy lábasban. Kevergessük, forraljuk fel amíg fel nem oldódik teljesen a cukor. A lángot vegyük lejjebb, 5 percig gyöngyöztessük. A fűszereket halásszuk ki. A többi hozzávalót adjuk hozzá és melegítsük tovább. Díszítésnek tegyünk bele szegfűszegekkel tűzdelt citromkarikákat.

Hideg vörös áfonyás- citromos borpuncs:
A cukor, a víz és a fűszerek gyöngyöztetése után a szirupos keveréket hűtsük le. Az egészet egy nagy üvegtálba öntsük tálaláskor, és a többi hozzávalót keverjük bele. Önthetünk bele fél bögre konyakot. Kínáljuk jégkockával.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Szerző: Finom koktélok          Hozzáadom a kedvenc koktéljaimhoz >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a koktél:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a koktélhoz nem történt hozzászólás!
 
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
White Snow
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a Gallianot, a likőrt, a maracujalevet é...
Europa's virginity
A turmixgépbe tegyük bele a dinnyét és némi tört jeget, majd az egészet mixeljük simára. Az...