Málnás borpuncs - Karácsony
» 285g fagyasztott
málna, kiolvasztva
» 1 üveg ( 750ml) rozé bor
» 1/4 bögre
málnalikőr
» Dekorációhoz:
» üres tejes vagy gyümölcsleves kartondoboz
» 3- 4 bögre desztillált víz
» tuja ágak és aranyszínű lamella
» friss vörösáfonya- bogyók
Hozzávaló pohár:
A
málnát turmixoljuk krémesre a levével együtt, majd nyomkodjuk át szűrőn, hogy a gyümölcspépbe a magok ne kerüljenek bele. A likőrt és a gyümölcspépet egy kancsóban keverjük össze, hűtsük be fogyasztásig. Egy borosüveget mossunk ki alaposan, és a címkét áztassuk le róla.
A kartondoboz tetejét vágjuk le. A kartondoboz közepére helyezzük a borosüveget. Kötözzük a kartondobozhoz az üveget, hogy amikor öntjük bele ne mozduljon el. A kartondobozba töltsünk 2 bögre desztillált vizet. Az üveg és a doboz közti térbe tegyünk vöröáfyonya- bogyókat, lamellát és tujaágakat. Majd a maradék vizet is öntsük a dobozba, hogy majdnem megteljen a kartondoboz. Tegyük legalább 8 órára vagy éjszakára a fagyasztóba az egészet.
A kartondobozt távolítsuk el közvetlenül a fogyasztás előtt a jeges dekorációról. A puncsot tölcsér segítségével öntsük a borosüvegbe. Csavarjuk fehér anyagba az üveg alsó részét, hogy ne csússzon ki a kezünkből kínáláskor.
Megjegyzés:
A puncsot üvegtálban is szervírozhatjuk.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Finom koktélok Hozzáadom a kedvenc koktéljaimhoz >>