Alapanyagok - Banán
A banán, amilyennek ma ismerjük, egy hibrid, amely továbbszaporodásra képtelen, mag nélküli gyümölcsöt hoz. Valószínűleg a banánfa a legnagyobb növény, amelynek nem fás a szára. A banán magas cukortartalmánál fogva kitűnően növeli energiánkat és gazdag ásványi anyagokban. A banánban található keményitőt nem könnyű megemészteni- ezért ajánlatos akkor fogyasztani, amikor érett, mert akkor a keményitő már cukorrá alakult. A banán rostja oldódó, ezért csökkenti a koleszterinszintet. A kálium a görcsöket enyhíti, a B6- vitamin pedig a menstruációt gyakran megelőző feszültség tünetein könnyít.

Banán

Banán (Foto: fernando, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
God Daughter
A jéggel félig töltött shakerbe öntjük a Sambucát, az Amarettót, a tejszínt és a grenadine...
Dry Martini
Az összetevőket keverőpohárban jéggel, bárkanál segítségével megkeverjük, majd hűtött p...