Alapanyagok - Uborka
Ugyan Indiát tartják az uborka őshazájának, de a burmai-thai határon olyan uborkamagot találtak, amelyről a radiokarbon kormeghatározás segítségével kiderült, hogy Kr. e. 7750-ből származik. Nagy melegben jól esik a hűsítő zöldség: belsejében húsz fokkal alacsonyabb lehet a hőmérséklet, mint kint. Rokonával, a dinnyével együtt több mint 95%-os víztartalommal büszkélkedhet, így minden más terményt leköröz. Kiváló bőrápoló hatása miatt sok kozmetikai cikkben is megtalálható. E-vitaminban gazdag, de az ép héjú uborka A-vitamint és káliumot is tartalmaz. Méregtelenítő hatású. Enyhe hashajtó. Jótékonyan hat a szemre és a bőrre is. Frissíti és hűsíti a bőrt és a zsigereket. 100 grammjában 10 kcal van.

Uborka

Uborka (Foto: RaeA, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Zazarac II
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a Pernod-ot, a rumot, a whisky-t, a szirup...
Naplemente
Beleöntjük az őszibaracklevet a pohárba,majd lassan,a pohár oldalán csurgatva hozzáöntjük a...