» 5 rész forró kávé » 1 1/4 rész konyak » 1/2 citrom héja » 1 egész fahéj » cukor a perem díszítéséhez,illetve ha szükséges édesítéséhez
Hozzávaló pohár:
Fogjunk egy csészét,dörzsöljük be a peremét egy citommal majd mártsuk cukorba.Fogjunk egy kisebb edényt,tegyük bele a kávét,a a citrom héjat és a fahéjat.Melegítsük fel közepes "lángon".A Konyakot öntsük egy merőkanálba és óvatosan vigyázva a magunk épségére finoman öntsük bele az edénybe és gyújtsuk be a keverékünket.Az edény tetejánek felrakásával oltsuk ki a lángot.Majd vegyük le a fedelet és leszűrve a díszített csészébe szervírozzuk az italt.Ízlés szerint díszíthető.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom