» 125 g méz » 1/8 l víz » 6 szegfűszeg » 6 fekete borsszem » 1 felhasított vanília » fél szerecsendió » 1/4 l vodka » fél citrom reszelt héja
Hozzávaló pohár:
Fogunk egy lábost és beletesszük a mézet és a vizet. Addig melegítjük és kevergetjük, amíg a méz teljesen fel nem oldódik. Ekkor belemorzsoljuk a fűszereket és a vaníliát, és kb. 15 percig így forraljuk. Ekkor hozzátöltjük a vodkát és a citrom héjat is beletesszük. Az egészet elkeverjük, majd levesszük a tűzről, és tálalás előtt még néhány percig állni hagyjuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom