» 1 ingwergyökér » 1/4 l víz » 125 g cukor » 2 szegfűszeg » 1 üveg vörösbor » 1 citrom leve » 1/2 l forró, erős, fekete tea » 200 ml barna rum
Hozzávaló pohár:
A gyökeret meghámozzuk, felkockázzuk, majd egy lábosba tesszük a cukorral és a szegfűszeggel együtt. Ezután feltöltjük a vízzel, majd 10 percig felforraljuk. Eközben egy edényben összekeverjük a bort, a citromlevet és a teát. Ebbe beleszűrjük az ingwerszirupot. Végül a rumot is hozzákeverjük, és már kínálhatjuk is az italt.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom