» 4 kis palack világos sör (összesen kb 1,3 L) » 12 rész brandy » 2 1/4 csésze víz » 1/2 csésze barnacukor » 1 citrom felkarikázva » Egész szegfűszeg (pár db) » 1 egész fahéj » 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió » 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
Hozzávaló pohár:
Tegyünk egy nagy edényt a tűzhelyre.Közepes fokozaton öntsük össze citromkarikákat,a cukrot,a szegfűszeget,a gyömbért,a szerecsendiót,a fahéjat és a vizet.Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel.Kapcsoljuk le alacsony fokozatra a lapot és még 10 percig melegítsük.10 perc után öntsük hozzá a brandyt és a sört,majd ismét melegítsük fel néhány percre.Meleg italként kínáljuk söröskorsóban citromkarikával.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom