Jeges mimóza - Karácsony
» 6 textilszalvéta
» 6 borospohár, hűtve
» 3 bögre trópusi fagylaltkeverék (l. alább )
» 3 bögre
ginger ale üdítő vagy pezsgő
» 6 fagyasztott
eperszem szárral
» Trópusi fagylaltkeverék hozzávalói:
» 4 bögre trópusi gyümölcslé, pl:
ananász-,
narancs- vagy
banánlé
» 375 ml
ginger ale üdítő
» 3/4 bögre fehér
szőlőszem turmixolva
» 1/2 bögre száraz fehérbor, pl: Chardonnay ( l. megjegyzés )
Hozzávaló pohár:
Jeges mimóza:
A borospoharak köré kössük a szalvétákat. 1/2 bögre trópusi fagylaltot kanalazzunk mindegyik pohárba. Mindegyikre öntsünk üdítőt/ pezsgőt, és egy szem epret tegyünk a tetejére.
Trópusi fagylaltkeverék:
A hozzávalókat tegyük egy jól zárható, műanyag hűtőtasakba. Tegyük éjszakára a fagyasztóba.
A megfagyott keveréket tegyük a konyhapultra, és egy húsklopfolóval törjük nagyobb darabokra. Az elfogyasztásra szánt adagot vegyük ki belőle, a többit tegyük vissza a fagyasztóba. Elkészíthetjük előre is a trópusi keveréket, a fagyasztóban egy hónapi eláll.
Megjegyzés:
A keverék nem fagy kőkeményre a bor alkoholtart
alma miatt. Ha bort nem adunk hozzá, feltudjuk akkor is darabolni klopfolóval, csak előtte olvasszuk ki egy kicsit. Tehetjük turmixgépbe is, és remek jégkását készíthetünk belőle.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Finom koktélok Hozzáadom a kedvenc koktéljaimhoz >>