Forró csokoládé - Karácsony

» 90g félédes csokoládé, apró darabokra törve
» 1/4 - 1/2 bögre cukor
» 4 bögre tej
» 1 teáskanál vanília
» Tejszínhab és habcukor ( elmaradhat )

Hozzávaló pohár:
Az 1/4 bögre tejet a cukorral és a csokoládéval folyamatosan kevergetve melegítsük egy közepes méretű lábasban, közepes- gyenge lángon. Várjuk meg, amíg teljesen elolvad a csokoládé. A maradék 3/4 bögre tejet adjuk hozzá, és melegítsük időnként megkeverve, amíg forró nem lesz. Vigyázzunk, ne forraljuk fel! Tűzről vegyük le, és a vaníliát keverjük bele.
Keverjük habosra habverővel. Bögrékbe töltsük, kedvünk szerint tejszínhabot kanalazzunk a tetejére, és néhány habcukrot tegyünk rá. Fogyasszuk azonnal.

Forró kakaó:
1/4 bögre cukrozatlan kakaóporral helyettesítsük a félédes csokoládét.Készítsük 1/2 bögre cukorral. A receptben leírtak szerint melegítsük.

Forró kávé:
4 teáskanál neszkávét adjunk a tejes keverékhez, a fent leírt módon melegítsük.
Kellemes Karácsony Ünnepeket!

Szerző: Finom koktélok          Hozzáadom a kedvenc koktéljaimhoz >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a koktél:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a koktélhoz nem történt hozzászólás!
 
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Maison Charles
Pár mentaágat finoman egy keverőpohárba morzsolunk, és ráöntjük a rumot, majd kb. 20 percig ...
Zitronenflip
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a gint, a keserű likőrt, a citromlevet, ...