Sazerac

» fél bk. Absinthe
» 1 ek. víz
» 6 cl kevert whisky
» fél bk. cukor
» fél bk. Peychaud's bitter
» citromhéj
» 1 csepp Angostura

Hozzávaló pohár:
Fogunk egy poharat, és beletöltjük az absinthe-ot, majd körbeforgatjuk a pohárban. Ezután beletöltjük a bittert, a cukrot, és annyi vizet, hogy a cukrot ellepje. Az egészet elkeverjük, majd beletöltjük a whiskyt. Végül a citromhéjat ráreszeljük, és már kínálhatjuk is az italt.


Szerző: Finom koktélok          Hozzáadom a kedvenc koktéljaimhoz >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a koktél:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
   Storm
2016-10-06 13:38   
Talán annyit fűznék hozzá,h az eredeti recept szerint (zúzott) jégen keresztül töltjük a hozzávalókat a pohárba (illetve mivel jég nélküli koktélról van szó, előtte pár jégkockát megforgatunk a pohárban is) ,h kellemesen hőmérsékletű legyen a koktél.
  
 
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Admiral Cocktail
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a gint, a likőrt és a citromlevet. Az eg...
Görögdinnyés caipiroska
Fogjunk egy poharat, tegyük bele a lime-ot, a dinnyét, a cukrot és a cukorszirupot, majd ezeket j...