» fél bk. Absinthe » 1 ek. víz » 6 cl kevert whisky » fél bk. cukor » fél bk. Peychaud's bitter » citromhéj » 1 csepp Angostura
Hozzávaló pohár:
Fogunk egy poharat, és beletöltjük az absinthe-ot, majd körbeforgatjuk a pohárban. Ezután beletöltjük a bittert, a cukrot, és annyi vizet, hogy a cukrot ellepje. Az egészet elkeverjük, majd beletöltjük a whiskyt. Végül a citromhéjat ráreszeljük, és már kínálhatjuk is az italt.
Talán annyit fűznék hozzá,h az eredeti recept szerint (zúzott) jégen keresztül töltjük a hozzávalókat a pohárba (illetve mivel jég nélküli koktélról van szó, előtte pár jégkockát megforgatunk a pohárban is) ,h kellemesen hőmérsékletű legyen a koktél.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom