Lexikon - Sambuca
A sambuca édes, de erős bodzabogyóból és édesgyökérből készített ánizsízű likőr. A Közel-Keletről származó likőr alkoholtartalma min. 38 %.
A sambuca likőrök őse, egy ánizsos szeszesital az 1800 években tengeri kereskedelem révénj utott el a Róma tartománybeli Civitavecchia-ba. A sambuca ánizslikőr kategória - amelynek ízvilága igen közkedvelt a mediterrán régió országaiban - hamar népszerű lett a helyiek körében, akik otthonaikban készítették el kedvelt likőrjüket.

Sambuca

Sambuca (Foto: max (MILANO), flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Aztekenfeuer
Fogunk egy poharat, beletesszük a fagylaltot, majd beletöltjük a kávét. Ezután rászórjuk a k...
Madame Butterfly
A shaker feléig jeget teszünk, majd beleöntjük a Passoát, a Créme de Cacaót, az ananászlevet...